Csillagkonyha

Skorpió Aszcendens

skor_ac_leadA Skorpió az ellentétek, a végletek jegye: fix minősége a Víz elemnek -ez már önmagában is ellentmondás. Tovább »

Halak Aszcendens

halasc_leadA Halak Víz jegy, és ez meg is látszik rajtuk.  Nagy, kissé dülledt szemük van, örökké kissé ködös, álmodozó tekintettel. Tovább »

Vízöntő Aszcendens

hipp_leadArányos testfelépítésű, sietős járású, de nem ez a feltűnő rajta. A Vízöntő Ac-jű ember külsejében mindig akad (legalább) egy csipetnyi extravagancia. Tovább »

Bak Aszcendens

bakac_leadA Bak Ac. Föld jegy, így szülöttei kemény karakterek. Makacsságban, állhatatosságban és célratörésben senki nem veheti fel velük a versenyt –igaz, ők hosszú távon veszélyesek. Tovább »

Nyilas Aszcendens

nyilac_leadA Tűz jegye energikussá és sportos testalkatúvá teszi a Nyilas Ac-ket. Dinamikus, de nem túlpörgött tempójú, jó kedélyű emberek. Tovább »

Mérleg Aszcendens

merlegasc_leadA Mérleg Ac-t a Vénusz uralja, ez teszi szülötteit harmonikus szépséggé. Arcuk arányos: magas homlok, szépen ívelt szemöldök, nagy szemek, telt ajkak. Tovább »

Szűz Aszcendens

szuzac_leadTöbbnyire karcsú, arányos testalkatú, kis-vagy közepes termetűek a Szűz Ac-k.  Arcvonásaik szabályosak, intelligens, kutató tekintetű szemük van, magas homlokkal és íves szemöldökkel. Tovább »

Oroszlán Aszcendens

or_leadAz Oroszlán felkelő jegyénél születettek királyi/királynői megjelenésű emberek. Tartásuk büszke: feszítenek, domborítanak, és felszegett fejjel haladnak. Ők azok, akik még ha lassan járnak, akkor is határozottan lépdelnek, helyesebben: vonulnak. Tovább »

Rák Aszcendens

rak_leadA Rák Ac-t a Hold uralja. Ez meglátszik a testalkatukon és a lelki alkatukon is. Nagyon érzékenyek. Tovább »

Ikrek Aszcendens

ikrekac_leadIzeg-mozog, jön-megy, tesz-vesz: ezek az ikerszavak jól jellemzik az Ikrek Ac-jű embert. Lételeme a mozgás, mind szellemi, mind fizikai értelemben. Tovább »

Bika Aszcendens

bika_leadA Bika Ac. a fix Föld minőségében a stabilitás maga: az ezzel születettek nyugodt temperamentumú, kissé lelassult, megfontolt emberek, akik kedélyes életélvezettel és szemlélődő, elfogadó látásmódú alapkarakterrel rendelkeznek. Tovább »

Kos Aszcendens

aszc_leadNyers, tüzes temperamentum. Frissesség, tetterő, hirtelen fellobbanó, majd szalmalánggal ellobbanó lelkesedések jellemzik indulatvilágát. Tovább »

Fogyó remények

fogy_leadCsillagkonyhánk asztrológusa ezúttal a fogyókúrázókat fogja végképp elkeskenyíteni, vagy dagadó kebellel újra megerősíteni abban, amibe születtek: A velünk született testalkatok, hízás-fogyás, „kritikus zónák” és effélék következnek alant, a tizenkét aszcendens tükrében. Tovább »

Halak Vénusz – elszállt

halak_leadA Halak jegyében a Víz jegy változó minőségében áll a Vénusz. A víz amúgy sem a stabilitásáról híres, (kivéve, ha fagyott, mint a Skorpió esetében) itt meg még ráadásul változóban is van, így amit kapunk, az a ködbe burkolódzó megfoghatatlanság maga. Tovább »

Vízöntő Vénusz – extrém

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA Vízöntőben ismét a Levegő jegyébe lép a Vénusz, a fix minőségben ez a legelszálltabb ötletekhez való ragaszkodást, és ízlés terén az extravagancia szeretetét jelenti Tovább »

Bak Vénusz – maximalista

bak_leadA Bakban a Föld elembe lép a Vénusz, de itt a Bikával ellentétben nem az „itt és most„ élvezete, hanem az építkezés a cél. És a cél szentesíti az eszközt. A legcudarabb körülmények is elfogadhatóak, sőt, elviselendőek, a magasba vezető út rögeiként. Tovább »

Nyilas Vénusz – szabad szájú

nyilas_leadA Nyilasban ismét a Tűz jegyébe lép a Vénusz. Lobogás, nyíltság, harsányság, idealizmus jellemzi ezt a jegyet. Tovább »

Skorpió Vénusz – tüzes víz

skorp_leadA Skorpióban ismét Víz jegybe lép a Vénusz. Az érzelmek uralkodnak ezért, de a leghevesebbek. A Skorpió nem ismeri a langyos középszert, számára minden tűzforró vagy jéghideg. Szélsőséges, tüzes szenvedélyek és/vagy jeges rettenet. Tovább »

Mérleg Vénusz – esztétikus

merleg_leadA Mérlegben újra erőben van a Vénusz, de szemben a Bika földhözragadtságával itt most a Levegőben szárnyal. Azaz elrugaszkodva a rögtől az ideák világában keresi a boldogságot. Mottója: „A stílus maga az ember!”. Tovább »

Szűz Vénusz: egészséges ételek

veg_leadA Szűzben megint Föld jegyben áll a Vénusz; ez a praktikum szeretete felé tereli az ízlést. „A kicsi szép.” -ezt a szlogent bizonyára egy Szűz Vénuszú ember találta ki. Tovább »

Oroszlán Vénusz- pompázatos

oroszlan_leadAz Oroszlánban ismét a Tűz jegyében áll a Vénusz. Ragyogó, sugárzó, tündöklő, pompás, fényűző, feltűnő – ezek a jelző jellemzik legjobban őket. Tovább »

Rák Vénusz – elárasztó érzelmek

rak_leadA Rákban Víz jegybe lép a Vénusz. Itt az érzelmek uralkodnak. A mindent elárasztó, nagy, romantikus érzések, a ráhangolódás, az anyáskodó gondoskodás jellemzi a Rák Vénuszú embereket. Tovább »

Ikrek Vénusz – Fő a változatosság!

ikrek_leadAz Ikrekben a Vénusz Levegő elembe lép. Ez az elem az eszmék, ideák világába röpíti ezt a bolygót, de pontosabban fogalmaznánk, ha röpke gondolatokról, vagy ide-oda csapongó benyomásokról beszélnénk. Tovább »

Bika Vénusz – elemében van

bika_leadA Bikában álló Vénusz asztrológiai szakkifejezéssel élve erőben van, magyarán elemében van. Tisztán, torzítatlanul mutatja a Vénusz-energiaminőség esszenciális sajátosságait.  Tovább »

Kos Vénusz – tüzes, csípős, erős

chilliA fenti Vénusz-állású ember, ha nőből van, a harcos amazont, a tüzes vérű Donna Juana-t testesíti meg, akinek a hódítás a lételeme. Számára a szerelem a nemek harca, ahol élvezi, ha emberére akad, és alul marad. Ha férfi horoszkópjában látunk Kos Vénuszt, számíthatunk a fenti jellemzőkkel bíró hölgyemények gyakori és futótűz-szerű megjelenésére az illető életében. Tovább »