Bor, mámor a Magyar Nemzeti Galériában

bor_leadMúzeum+

A Szépművészeti Múzeum ismét megrendezte soron következő Múzeum+ rendezvényét, mely ezúttal a Bor, mámor címet kapta.

Rendhagyó tárlatvezetésekkel és tárlatvezetőkkel, izgalmas előadásokkal, beszélgetéssel a magyar festészet bemutatkozásáról Rómában, táncelőadással és balatoni borászatokkal várták az érdeklődőket.

Az este meghívott vendég tárlatvezetői Karafiáth Orsolya költő, író és Szabó Győző színész. A tárlatvezetések állandó gyűjtemények köré szerveződtek, a különleges időszaki kiállításon pedig a látogatóknak lehetőségük volt eddig soha nem látott remekművekkel megismerkedniük: többek között Monet, Gauguin, Cézanne és magyar kortársaik, Szinyei Merse Pál, Rippl-Rónai József és Ferenczy Károly műveivel.

Az est folyamán az érdeklődők különböző pincészetek borait kóstolhatták meg, a zenei hangulatról pedig a Gereben Zita Jazz Trió gondoskodott. Emellett teret kapott a Nemzeti Táncszínház, a látogatók festhettek borral, benézhettek a restaurátor sarokba, valamint a izgalmas beszélgetéseken vehettek részt a MúzeumCaféban.

Ha a programok felkeltették érdeklődését, legközelebb november 14-én találkozhatnak a Múzum+ rendezvényével a Magyar Nemzeti Galériában – Szentek címmel.

Vissza a bloghoz

Véleményét szívesen várjuk!