Bika Vénusz – elemében van

bika_leadA Bikában álló Vénusz asztrológiai szakkifejezéssel élve erőben van, magyarán elemében van. Tisztán, torzítatlanul mutatja a Vénusz-energiaminőség esszenciális sajátosságait. 

 Mik is ezek? A szépség, a harmónia iránti vágy, a szép és élvezetet nyújtó dolgok kiélvezésének képessége, megszerzésük és birtoklásuk általi gazdagodás vágya. „Szép az, ami érdek nélkül, fogalom nélkül általánosan, cél nélküli célszerűségében, objektív alap nélkül szükségszerűen tetszik” – ők nem gondolkodnak ezen annyit, mint tette azt anno Kant, hanem ösztönösen tudják és teszik (eszik, veszik stb.) ezt.

 A Bika Vénuszú emberek született jó ízléssel rendelkeznek. Egyedül a mértéktartás esik nehezükre – a jóból, a finomságból sose elég. Minél több, és minőségibb (drágább) valami, annál jobb.

 bika2Ízlésük kifinomult, valódi gourmanok. Ők azok, akik tényleg érzik azokat az apró finomságokat, zamat-béli különbségeket, amelyekről a mesterszakácsok vagy sommeliek beszélnek. Ha főznek, (és ezt gyakran megteszik, örömmel) ösztönösen jól találják el a megfelelő fűszerezési arányokat. Konyhájukra a hagyományos ízvilág jellemző. Az ízletes, kiadós ételeket kedvelik. Mint Föld jegy, szeretnek a biztosra menni, nem kockáztatják meg elrontani jól bevált recepteket holmi újítgatással. Minimum egy kiadós egytálétel, gazdagon, de még inkább a többfogásos hagyományos menüsor az, amire számíthatunk, ha egy Bika Vénuszú személyhez megyünk vendégségbe. Húsleves gazdagon, töltött dagadó, majd laza levezetésnek egy máglyarakás – ez egy igazi Bikás ebéd lehet. Amihez a pincéből garantáltan a leginkább ehhez illő bort kapjuk felkínálva. Külön-külön mindegyik fogáshoz az ahhoz illőt. Ha be akarunk vágódni nála, elég csak jóllakottan dicsérni. Nem vár el mást, mint az elismerést, és örül, hogy örömet szerezhet. Ha meg akarunk szabadulni tőle végleg, utasítsuk vissza a kínálást azzal, hogy nem eszünk olyasmit, amiben nem tudjuk, hány kalória van. Vagy kérjünk egy kis szódát a túl töménynek talált aranycímkés Cabernet Sauvignonba. Esetleg kólát. (A többi néma csend.)

 bika1A Bika Vénuszú nők „Igazi Nők”, a szó partiarchális értelmében; külsőleg-belsőleg egyaránt. Imádják, ha kényeztetik őket, vagy ha ők kényeztethetnek egy (a már kiérdemelt) férfiút. Minél többet költenek rájuk, annál kedvesebbek. Az értékálló ajándékokat szeretik. Ha étterembe viszed őket, nem néznek az árlapra, mégis a legdrágábbat fogják kiválasztani. És kérnek előételt is, meg desszertet is. De mindezt olyan bájos stílusban, és oly megejtően rebbenő hálás pillogások közepette, hogy eszedbe sem jut megsérteni őket azzal, hogy a végén bekérdezz egy olyat, hogy „akkor felesbe mehet a számla, ugye?”. Megnyugtatásul: Bika Vénusz is áldozott erre a randira legalább ugyanennyit, amikor megvette azt a fehérneműkölteményt, amit hamarosan megcsodálhatsz rajta.

A Bika Vénuszú férfi az, aki mindezt átlátja, és örömmel hordozza a tenyerén azt a (csakis) gyönyörű nőt, aki méltó dísze asztalának és ágyának. Ők az az irigyelt páros, akik után megfordul mindenki, amikor romantikusan végiglejtenek valahol. Erre sokat adnak, és sokat is költenek.

Bikás receptek még: újházi tyúkhúsleves, rántott karaj hercegnőburgonyával, csülök pékné módra, gundel-palacsinta, dobostorta, máglyarakás

 

Csillag Csilla gasztrológus

Véleményét szívesen várjuk!