Bak Vénusz – maximalista

bak_leadA Bakban a Föld elembe lép a Vénusz, de itt a Bikával ellentétben nem az „itt és most„ élvezete, hanem az építkezés a cél. És a cél szentesíti az eszközt. A legcudarabb körülmények is elfogadhatóak, sőt, elviselendőek, a magasba vezető út rögeiként.

Mivel a Bak maximalista, a Végső Cél a messzeségbe vész, és maradnak a dolgos hétköznapok. Ez szikár, megkeményedett szívű, fanyar humorú, vagy teljesen sótlan embert eredményezhet. A Bak Vénusz szűken méri az örömöket, amelyekért keményen meg kell dolgozni. Bizalmatlan, és kritikus. Maximalizmusával összevetve ez az ízlés terén márkahűséget eredményez. Nehezen üti meg valami azt a mércét, amit ő állít, de ha valami egyszer bevált, ahhoz ragaszkodik – legyen ez egy márka, vagy egy párkapcsolat. Ez utóbbiban évekig tesztelheti a gondosan összeválogatott kritériumrendszer szerint kiválasztott férfit/nőt. Amíg meg nem bizonyosodott az illető megbízhatóságáról, és arról, hogy megüti a mércét, nem enged a közelébe.

Nem igaz, hogy nincsenek érzelmei, de nagyon szűken méri őket, és csakis a négy fal között mutatja ki azokat. Szeretetnyelve: a szívességek. Szereti azt, aki mellett emelkedhet az értéke, mert az illető előrébb segíti őt a ranglétrán. Hajlamos felfelé választani. Elviseli, ha csúnya a partnere, vagy ha goromba, csak legyen a neve és cége elismert. Nőként hajlamos teljesen alávetni magát idősebb partnerének, szívesen lesz belőle reprezentatív feleség, aki viszont hasznos társa is urának. Diplomatafeleség. Odaadó, állhatatos, és okos. Hosszú távú stratéga.

skorpStílusa: szigorúan elegáns, vagy letisztult minimalista. Svédacél, svájci óra, húsz éves whiskey, Zen, japán konyha. Az értékén kezeli a dolgokat, és csakis az időt álló minőséget tekinti értéknek. Nem mutogatja a márkajelzéseket, mert nem másoknak, hanem saját szigorú belső mércéjének akar megfelelni.

Vele egy randi inkább érdekegyeztető tárgyalás. Meg nem próbálj vetíteni, vagy késni – egyből leír. De akkor is, ha hamis a Rolexed, vagy ha nincs, pedig abban a korban vagy, hogy már lehetne… Ha férfi, a legelegánsabb étterembe visz el, de elvárja, hogy kiigazodj a franciául/japánul megnevezett étkek özönében.

Tipikus Bak ételek: sushi, és bármi a magas konyhaművészet alkotásai közül; rosszabb napokon, karriere elején: fekete kenyér. Italok: húsz éves whiskey, gin, konyak, vagy forrásvíz.

 

Csillag Csilla
gasztrológus

Vissza a bloghoz

Véleményét szívesen várjuk!