AJÁNLÓ

Sok boszorka van panzió

boszi

Blogírónk,-Spajzgirl legújabb könyve: A Sok Boszorka Van Panzió, 2016. december 6-tól megvásárolható! De miről is szól ez a könyv, melynek címe egy népszerű, gyermekdal első sora? Nos a Sok Boszorka Van Panzió egy rendhagyó családregény, amely 12 hónap történetét meséli el. A színhely, a bajorországi Herceglápos. A történetek középpontjában a Robusztó család áll, akik miután megveszik a Sok Boszorka Van vendéglőt, a farmmal együtt, hogy beindítsák a HORECA (hotel-restaurant-café) bizniszüket, döbbennek rá, hogy hova is költöztek! A bajor erdő titkaival és különleges élőlényeivel a nyári napfordulón találkoznak először, a Szentivánéji fesztivál alkalmával, ami után kezdetét veszik a furcsábbnál-furcsább események!

A család a 7 tó vidékén élve hamarosan megtapasztalja, hogy az őket körülvevő lápvidéket többségében barátságos lények népesítik be, mint pl. az Erdő és a Mocsár szelleme, az erdei nimfák, és a hattyúlányok. A szomszédos Mohafalva a mohamanók birodalma. A Herceglápos melletti birtok viszont a Vörös baglyok vadászterülete, de emellett ők gondoskodnak az egész vidék biztonságáról. A fémboszorkák az emberek segítői, nem úgy mint a nádasban rejtőzködő, gonosz Mocsári banya, a lányával Tihánával, akiknek gyakran áll a szolgálatába a pénzéhes Lápi boszorka. A Citrom Sármány tó fölött lévő kastély lakói a jóságos és segítőkész tavitündérek, a közeleső Kócsagvárban pedig Kökénybábi és Somanyó vezetésével iskola, vendéglő és kolostor működik. Röviden így lehetne bemutatni a 7 tó vidékét és lakóit. Ja és még egy helyszínt majdnem kifelejtettem, a Zöld szigetet, ahova Robusztó “James Bondként” göngyölít fel egy emberrablás ügyet! A sziget úrnője egy bizonyos Abszintrika és partnere, a Papaya bár tulajdonosa, Kalamáré.

Ha ezek után kedvet kaptál a könyv elolvasásához, online azonnal megrendelheted az Underground kiadótól vagy személyesen megveheted a web shopjukból. Az ára 2300 frt (továbbá a könyv borítóját poszterként, felirattal vagy anélkül is megrendelheted).

A könyv megvásárolható itt: KATT IDE

Avokádókrémes burger a Hans im Glück grillbárban

sg_wA németek imádják a témavendéglőket, korábban már írtam egy őrült fagylaltosról, Matthiasról, aki Alíz Csodaországában osztogatja fura fagyijait, (l. Az egyáltalán nem sültbolond müncheni fagylaltos) most pedig következzék egy élménybeszámoló a müncheni Hans im Glück burgergrillről.

Tovább »

Az őszi kincs – Almából mindenféle jót készíthetünk

alma0Az ősz egyik legnagyobb érdeme, hogy rengetegféle változatos és ízletes gyümölcsöt ehetünk. Most mégis egy örök klasszikussal, az almával foglalkozunk, és bemutatjuk, milyen sokféle felhasználása lehetséges a legnépszerűbb gyümölcsünknek. Tovább »

Gasztromazochisták, figyelem – ez csípni fog!

cs1„Csípd ki magad, és hozd el a paprikádat is!” hirdették az első alkalommal, a második azt mondta, hogy kétszer fog csípni, a harmadik már egész napos programot kínál, sok-sok érdekességgel!  Tovább »

„Gazdaponthu” (tanyát veszünk, gazdálkodunk)!

hir1Gazdálkodni jó! Csak nem egyszerű. Nem elég ha rátermett, eltökélt az ember, papír is kell róla, pláne ha földet akar venni, hogy kibontakoztassa a vidéki élet örömének minden virágát. Tovább »

Podravka

vegeta1A Vegeta gyártójának számos terméke – a fűszerektől a halkonzervekig – megtalálható a magyar boltok polcain. A Podravka egy bevált, közismert, megbízható régi márka. Szinte minden hazai konyha generációk óta elengedhetetlen tartozéka a Vegeta ételízesítő. Kevés olyan változatlan dologot ismerünk, mint a Vegeta íze. Méltán nevezhető hagyománynak is. Megszoktuk. Ilyen volt, ilyen, és remélhetően ilyen is marad az idők végezetéig. És ott lesz a konyhánkban. Tovább »

Húsleveskockák a Vegetától

lk_leadAz otthon ízét keltik életre.

A Vegeta gyártójának számos terméke megtalálható a magyar boltok polcain. A Podravka egy bevált, közismert, megbízható régi márka. Szinte minden hazai konyha generációk óta elengedhetetlen tartozéka a Vegeta ételízesítő. Ezért ajánljuk Önöknek a márka húsleveskockáit is. Tovább »

Hírklikk

hirklikkkA napi rohanás forgatagában kevés az idő. Olykor jó lenne végigböngészni az összes hírportált – fontos a tisztánlátás- de erre sajnos sokszor esély sincs. Egy okostelefon segíthet, de azon is körülményes minden helyet meglátogatni. Mi javaslunk egy jó megoldást! Tovább »

Crystaldeo

crystalAz emberi szervezetnek szüksége van az izzadásra, ám talán keveseknek van szüksége az ehhez gyakran társuló szagokra is! Crystal és a Rock termékcsalád korszerű, természetes megoldást jelenthet a baktériumok keltette kellemetlen szagokkal vívott napi küzdelem női és férfi frontján egyaránt! Tovább »

Tudta Ön,

regivegeta …hogy a zöldségek, fűszerek és só egyedülálló, titkos receptje szerint készülő Vegeta 1959 óta több generáció főzési szokásait, ízélményeit forradalmasította?

…hogy a Vegeta azért ételízesítő, mert minden olyan alapvető hozzávalót tökéletes arányban tartalmaz, amivel az étel ízesebb, zamatosabb lesz? Tovább »

< 12 >