5 perc Madonnával

madonna_leadAmikor egy hetet Athénban töltöttem, míg a férjem hivatalból egy kongresszuson ücsörgött, én fejest ugrottam az antik kultúrába. Amikor éppen a belváros Kolonaki negyedében jártam, a régi olimpia csarnok felé tartva egyszer csak motoros rendőrökre figyeltem fel, akik hatalmas, fekete autóknak utat törve vuvuzeláztak.

 

Először azt hittem, hogy focimeccs lesz, de amint sikerült átkelnem a zebrán a másik oldalra, a St. George Lycabettus Hotel elé érve egy kisebb csődület állta el az utamat, kiélezett kamerákkal a kezükben. Akkor kapcsoltam, hogy hát persze, az olimpiai arénában holnap Madonna koncert lesz, s mivel Athénnak ez a legelőkelőbb szállodája, valószínűleg ebben a hotelben szállt meg.

Nem vagyok egy nagy Madonna-rajongó, de ha már éppen ott voltam, azt gondoltam, időm van, hát várok egy kicsit, hátha sikerül lencsevégre kapnom a popdívát. Aztán ahogy ott várakoztam, egyszer csak, – mit ad isten – a testőrök között megpillantottam Claudiot, aki az egyik belga barátnőmnek csapta a szelet – többször együtt buliztunk Brüsszelben a Colour café-ban, – a lényeg, hogy a kubai-amerikás Claudio könnyűzenei tehetségek felkutatásával foglalkozott, amolyan zenei impresszárió volt Amerikában (az előző év karácsonyán kaptam tőle egy CD-t).

madonna5– Claudio! – kiáltottam oda neki nagy lazán, hátha meghallja. Claudio a nevét hallva először kipislantott a maffiózó napszemüvege alól, körbenézett, majd pár pillanat múlva felismert.

– Te mit keresel itt? – kérdezte mellém lépve. – Csak nem a Madonna koncertre jöttél?

– Ó, nem éppen – válaszoltam, miközben Claudio szabályosan kitépett a tömegből és „Velem van!” felkiáltással a hotel lobbyjába vezetett. A nagy érdeklődés persze nem nekem szólt, hanem a barátnőmnek, akibe még mindig őrülten szerelmes volt, pedig Saskia nemrég kihajította, de kihasználva a helyzeti előnyt, rögtön rátértem a lényegre: Drága Claudio, nem tudnál egy mini interjú erejéig beprotezsálni Madonnához?

– Oké, megpróbálom – mondta Claudio – de nem ígérem 100%-ra.

– Mit mondjak neki mi a téma?

– Hogy mitől ilyen fitt, miket eszik?

– Erre biztosan szó szerint ráharap – mondta Claudio nevetve, miközben agyonzselézett, fényes, fekete haját lesimította. (Nagyon büszke volt rá).

Ezután ő következett. Saskia felől kérdezősködött, látszott, hogy még mindig nem heverte ki a szakítást, de amikor azt mondtam neki, hogy most éppen szingli, az arca hirtelen felderült és közölte velem, a koncert után lehet, hogy átugrik Belgiumba.

– Szuper, így legyen – mondtam neki lelkesen – de már hívták is, hogy mennie kell, mert a “királynő” mindjárt itt lesz és szükség van rá. Azzal váltunk el egymástól, hogy akár széna, akár szalma visszahív.

A hotelportás javaslatára a garázson keresztül távoztam, s amikor búcsúzóul még egy utolsó pillantást vetettem a tömegre, megjelent a pop díva. Elmenőben sikerült pár képet készítenem “Maddi”-ről, (Claudio becézte így). A képek szerkesztése közben derült ki, hogy csak a szőke haját kaptam lencsevégre, mert a testőrei szinte teljesen eltakarták, így csak vékony sziluettje látszik egy kicsit a fekete Dolce&Gabbana ruhában, meg a fekete napszemüveg alá rejtett arca (így végül is bárki lehetett Madonnának álcázva magát – gondoltam). Na, de nem baj, mert ha minden igaz, ma este találkozni fogok vele élőben.

madonna4Néhány műemlék megtekintése után, éppen az Akropoliszról ereszkedtem lefelé, amikor megcsörrent a mobilom. Nagy örömömre Claudio volt az, aki röviden annyit mondott, Madonna hajlandó fogadni – és itt nagy visítás következett. Részemről. De lelkesedésemet azonnal lehűtötte azzal, hogy csak szigorúan 5 percre, vacsora közben, (ha már az étkezési szokásaira vagyok kíváncsi, nesze nekem megkapom) de NO PHOTO!, nem rögzíthetem a beszélgetésünket sem, viszont később írhatok róla, ha akarok.

– Oké – mondtam, s miközben mindent megígértem Claudionak éreztem, hogy mint James Bond-nak a Casino Royalban, az én adrenalin szintem is elérte a maximumot.
– Hogy a fenébe’ ne! – mert már a gondolattól is feldobódtam, hogy: „Úristen pár óra múlva a pop világ “nőpápájával” találkozom, személyesen.” Valakinek el kellett mondanom a hírt, gyorsan felhívtam hát a férjemet és a fülébe üvöltöttem a nagy újságot. Ő szokás szerint józanságra intett és azt tanácsolta, az interjúig üljek be a Plakán egy kis vendéglőbe. Így is tettem, rendeltem egy muszakát, amit egy jégbehűtött ouzóval öblítettem le.

A folytatásban magát az interjút is elolvashatják.

Spajzgirl

Véleményét szívesen várjuk!