T1Vannak dolgok, amiket imádunk nézni, de csinálni még jobban, ilyen a filmezés is, már annak, aki szereti. A szolnoki tizenévesek szeretik a műfajt, ezért is tudjuk évről-évre sikeresen megszervezni filmes táborunkat.

Egy mozifilm stáblistája néha majdnem olyan hosszú, mint maga a film, hiszen a sikeres munkához egyes produkcióknál akár több ezer emberre is szükség van. Táborunk ifjú résztvevőinek álmai vannak: van, aki élénk fantáziája miatt rendező vagy forgatókönyvíró szeretne lenni, van, akit a kamera vonz, mások a jövő „filmcsillagaiként” képzelik el magukat. Nálunk az álmok valóra válnak: délelőttönként megnézzük azt, hogy mit szeretnénk csinálni, ha „nagyok leszünk”.

Különböző filmes műfajokkal, európai és magyar filmekkel is egyaránt ismerkedünk a Vad Magyarországtól, A messzi dél vadjain keresztül a Demónáig. Délután fényképezünk, forgatókönyvet írunk, majd forgatunk, vágunk. A résztvevőkből alakított „stábok” a hét végére elkészítik saját filmjüket, melyet ők találnak ki, játszanak el és forgatnak le. A produkciókat a zárónapon vetítjük le a mozi nagyvásznán a szülők, barátok közönsége előtt. Minden táborban kulisszatitkokat árulnak el nekünk a hozzánk érkező vendégek, akik között volt már többek között színész, fiatal rendező és tévés-rádiós műsorvezető is.

Idén Hagyó Tamás autós-motoros kaszkadőr bemutatóján ámulhattunk, aki a Herkules, a Die Hard – Drágább, mint az életed háttérmunkálatairól és Angelina Jolie-ról is mesélt. Persze a kirándulás sem maradhat el, a Korda Filmparkot és a Kecskeméti Rajzfilmstúdiót látogattuk meg eddig, de egyre több új interaktív filmes helyszín, látogatóközpont nyílik, amelyeket a jövőben biztosan felkeresünk majd. Filmes táborainkból mindenki sok új film-élménnyel gazdagodva és egy „saját filmmel” a zsebében tér haza. Jövő nyáron Téged is várunk!

Mi sem bizonyítja jobban idén negyedik éves a táborunk sikerét, minthogy „kinőttük” a kereteinket: felnőttek az első résztvevők, ezért augusztus 24-31. között Dialógus Filmes Nyári Egyetemet szervezünk elsősorban főiskolásoknak-egyetemistáknak, de már középiskolás korosztálytól várjuk a jelentkezőket határon innen és túl. A héten Géczy Dávid reklámfilm-rendező vezetésével a közös filmkészítés lesz a fő program, de „sztárvendégként”érkezik hozzánk Kamarás Iván valamint érdekes előadásokkal, városnézéssel, filmvetítésekkel, esti koncertekkel is színesítjük a nyári egyetem programját.

Részletek és jelentkezés:

www.tiszamozi.hu,

facebook.com/tiszapartmozi

illes.judit@tiszamozi.hu

Véleményét szívesen várjuk!